HTML

Épül a medence

Medencénk építésének menete 2013. Július

Friss topikok

  • Adamka86: Tényleg jó kis cikk lett, köszönöm :) A téliesítéstől annyira amúgy nem kell félni, én most itt ol... (2017.09.24. 12:34) Összefoglalás
  • DDDD: Szia, Nagyon érdekes a medenceépítésről szóló blogod. Azóta hogy funkcionál a medence? Ha minden ... (2017.03.08. 09:01) 4. nap - Oldalfal
  • Automata Megszakito: Nagyon jó (2014.02.09. 11:46) 15. nap - Félig van a medence

Címkék

Archívum

4. nap - Oldalfal

2013.07.12. 09:14 :: Imádok apa lenni

8 óra, sehol senki. 

Nem jönnek? Akkor ma léptek meg a pénzünkkel, viszont a szerszámok és a betonkeverő itt marad!

De még falazóanyag sincs, hogy én nekiálljak.

 

Mai malőr 1 - Logisztikai hiba

Fél kilenc után befutottak. Kiderült, hogy a Tüzépen kezdtek, viszont a falazó zsalupress elemeket csak 10 óra felé hozzák, mert máshol van a szállító.

Na addig sóder talicskázás az utcáról a gödör mellé. Ezzel gyorsan végeztek, így vagy egy órát álltak, mert a  zsalukat fél 11-kor hozták.

Ígéret mára: megcsinálják ma a 3 sor betonozást.

Na az első sorral jól meggyűlt a baj, persze itt az egyik legkritikusabb pont. Itt nem lehet hibázni!

Oldalmérés, hossz mérés, átlómérés. Centiméteres, majd milliméteres igazítások.

Végre az oldalfal alapja a helyén van.

falazas1.jpgKezdődik a vasak elhelyezése. Az alapba belefúrva függőlegesen, (ezt miért nem lehetett eredetileg beleépíteni?)  valamint a zsalupress sorok közé vízszintesen is.

vasalás.jpg

vasalas2.jpg

3 sor zsalu elhelyezése és bevasalása után híg betonnal fogják kiönteni!

3sorfal.jpg

Mai malőr 2. Lépcső


A medencébe római lépcsőn fogunk bejutni. A forma kialakítása után olyan érzésem támadt, hogy vagy nagyon meredek lesz a lépcső, vagy bele fog lógni a medence alsó lefolyójába. Többször felvetettem, hogy nekem nem nagyon jön így össze, de ők megnyugtattak, hogy jó lesz. Holnap jön a főnök és majd vele megbeszéljük, Ha kell átépítik a bejárati részt. Csak úgy hagyják itt, hogy teljesen elégedett leszek vele. Remélem tényleg így is lesz.

lepcso.jpg

A reggeli csúszást igyekeztek behozni, este 7 óráig dolgoztak, amíg elfogyott a cement és a zsalutégla is. Puff neki, tuti hogy holnap is késnek, hiszen újból anyagbeszerzéssel kell kezdeni! Hogy ezt miért nem lehetett már ma megrendelni, akár esti kiszállítással.

Mai eredmény: a végfal és a két hosszanti oldal betonozása 3 blokk magasságig kész. A bejárat felől még nincs betonozás egyrészt mert elfogyott a cement, meg szerintem tényleg nagyobb ívet kell a lépcsőnek adni és várják a főnök tanácsát. Reggel meglátjuk!

 medenc 002.jpg

Mai érdeklődők!

Ma a szomszéd sem bírta tovább és átjött megnézni a projektet. Bevallom már korábbra vártam, hiszen többször beszéltünk már medence építésről, meg a jószomszédi viszony is megvan. Mivel építőipari végzettsége és építőipari cégük van, kikértem a véleményét lépcsővel kapcsolatban. Szerinte is meredek. Melósok válasza. A vízben lévő lépcsőt nem úgy kell építeni, mint a normál lépcsőt. Mi lesz ebből?

Két házzal távolabb lévő szomszéd hazafelé jövet szintén megállt megnézni, hogy mit építünk.

Találgatott, hogy medence, mélygarázs, vagy boros pince lesz?

Mondom neki, hogy kislányom szeret sakkozni és egy fedett sakkpályát építünk, ahol nem zavarja senki az edzését, persze nem vette be.

Apró irigységgel a szemében meg is jegyezte, hogy szép formájú lesz, és a következő kerti partira fürdőnaciban kell jönni hozzánk. (Tényleg mi leszünk a sorosok, hiszen nálunk mióta ők ideköltöztek még nem is volt, csak előtte.) A jószomszédi viszonyt igyekezünk megtartani évi 2-3 közös eszegetéssel, legutóbbi partin már 8 család volt jelen.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://epulamedence.blog.hu/api/trackback/id/tr245401460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DDDD 2017.03.08. 09:01:15

Szia,

Nagyon érdekes a medenceépítésről szóló blogod. Azóta hogy funkcionál a medence? Ha minden rendben, akkor meg tudnád adni a kivitelező elérhetőségét?

Köszönöm szépen!

Üdv,
Dénes
süti beállítások módosítása