HTML

Épül a medence

Medencénk építésének menete 2013. Július

Friss topikok

  • Adamka86: Tényleg jó kis cikk lett, köszönöm :) A téliesítéstől annyira amúgy nem kell félni, én most itt ol... (2017.09.24. 12:34) Összefoglalás
  • DDDD: Szia, Nagyon érdekes a medenceépítésről szóló blogod. Azóta hogy funkcionál a medence? Ha minden ... (2017.03.08. 09:01) 4. nap - Oldalfal
  • Automata Megszakito: Nagyon jó (2014.02.09. 11:46) 15. nap - Félig van a medence

Címkék

Archívum

5. nap - Oldalfal folytatás

2013.07.15. 09:17 :: Imádok apa lenni

A rossz sejtésem beigazolódott!

Most van fél 10 és még sem anyag, sem ember nem érkezett meg.

Akkor egy kicsit a brigádról.

Laci a főnök. 10 éve építenek medencéket. Készítenek polipropilén medencéket is, de legjobban az épített beton medencét szeretik csinálni medence fóliával. A saját projektjeiken kívül vagy 5 medencésnek végzik alvállalkozóként a medence fóliázását. Ezt Laci maga csinálja és ez magyarázza, hogy a szerkezeti munka nagy részénél (utóbbi 2 napban) egyáltalán nem is volt itt.

Akik eddig itt dolgoztak: a két markolós, őket nem igazán sikerült megismernem, Az egyik Gyula. Ha minden igaz jövő hét közepén jönnek vissza a föld eligazítását a talajrendezést elvégezni. Akkor majd a másik nevét is megjegyzem.

Szmöre egy vörös srác, aki csak első két nap járt nálunk. Ő 35 éves és egyedülálló.

A kisfőnök Jimmy (ránézésre olyan 50-es, a valóságban 42 éves), saját elmondása szerint ő roma. Ez egyébként pillantásra is látszik, letagadni sem tudná. Itt van még két két fia, Tibi (25) és Zoli (21). Zoli már "boldog családapa" két éves kisfia volt feleségével él, ő meg élettársával immáron 2 éve.

Aztán itt van Dávid, Ő valahogy kilóg a sorból egy teljesen normális átlagos magyar srác. Eddigi megfigyelésem szerint a legtöbbet Ő dolgozik. Valahogy a többiek, neki adnak legtöbb munkát. A legtöbbször elhangzó szó az Ő neve. "Dávid hozd ide..., Dávid vidd arrébb..., Dávid...."

Juhéééé!  10 óra és...

...megérkezett a sóder, meg a cement. Zsalu a következő fuvarral fél óra múlva. 

És itt a brigád is. Na akkor munkára fel!

Fél órából kettő lett, mert csak délben ért ide a zsalukő.

Hát a mai nap felrakták a medence teljes magasságát. Bebetonoztak valamennyit...

Fél 5 körül megjött Laci főnök.

Zsalukővel kirakta a lépcső alakját, egy- egy fok magassága 23 cm, járófelület hossza szintén 23 cm.

Este hétkor fejezték be, és így nézett ki.

lepcso1.jpg

Holnap reggel fél 9-re jönnek!????

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://epulamedence.blog.hu/api/trackback/id/tr905401497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása